vineri, 19 iunie 2009

Vanilla Sky


Tocmai am terminat de vazut "Vanilla Sky" pentru a nu stiu cata oara. Niciodata nu am reusit sa-l vad complet pentru ca de fiecare data m-am uitat la tv. Ori pierdeam inceputul ori finalul, ori nu eram atenta. Asa ca de data asta m-am uitat la tot filmul si nu am de zis decat ca e GENIAL.Daca nu ati reusit sa-l vedeti pana acum faceti bine si uitati-va la el.
Are un soundtrack foarte bun si un storyline si mai bun.
Este vorba despre David (Tom Cruise), un barbat care a mostenit o intreaga companie de la tatal sau. He`s a manwhore, pana intr-o zi cand o intalneste pe Sofie (Penelope Cruz). Petrec o noapte frumoasa impreuna, in care se indragostesc unul de celalat, dar din nefericire in ziua urmatoare David are un accident care il desfigureaza. Accidentul il schimba drastic si incepe sa o ia razna.
De urmatoarele lucruri pe care o sa vi le spun nu veti afla decat la finalul filmului, asadar daca nu l-ati vazut si vreti (pentru ca merita), you`d better stop reading NOW!

Pentru ca viata lui devine din ce in ce mai ingrozitoare David semneaza un contratc prin care este de acord ca dupa moartea lui sa fie criogenizat. El va putea sta inghetat sute de ani, iar cand va dori sa se trezeasca va arata la fel ca si atunci cand a fost criogenizat. De asemenea pentru niste bani in plus el poate sa-si petreaca acele sute de ani creandu-si o viata perfecta. O viata perfecta, adica un vis perfect. Bineinteles ca el nu este constient ca viseaza, el crede ca totul este real. Despre asta este in mare parte vorba. Astfel visul lui David este la inceput frumos. O are pe Sofia si petrec clipe frumoase impreuna. Asta pana cand visul lui se transforma in cosmar. Atunci lucrurile incep sa devina ciudate. In final, dupa 150 de ani de la criogenizare David afla cand a inceput visul si ca eroarea a fost corectata. Astfel el poate alege intre a-si trai in continuare visul perfect creeat de propria minte si trezirea la realitate.
Mi-a placut foarte mult ideea de a-ti creea propria realitate dupa lucrurile pe care tu le consideri perfecte. De asemenea mi-a placut si noaptea petrecuta de cei 2 impreuna, cand iubirea adevarata parea posibila, dupa cum spune si Edmund la final : You were missed, David. It was Sofia who never fully recovered. It was she who some how knew you best... and like you, she never forgot that one night where true love seemed possible.
In final va las niste citate:

Sofía: I'll tell you in another life, when we are both cats.

Brian: And I know sour, which allows me to appreciate the sweet.

David: My dreams are a cruel joke. They taunt me. Even in my dreams I'm an idiot... who knows he's about to wake up to reality. If I could only avoid sleep. But I can't. I try to tell myself what to dream. I try to dream that I am flying. Something free. It never works...

Sofía: Every passing minute is another chance to turn it all around.

Julie: Don't you know that when you sleep with someone, your body makes a promise whether you do or not.

Rebecca Dearborn: What is any life without the pursuit of a dream?

Edmund: It's been a brilliant journey of self-awakening. And now you've simply got to ask yourself this: What is happiness to you, David?

David: My father wrote about this in his book. Chapter 1... Page 1... Paragraph 1: What is the answer to 99 out of 100 questions?... Money.

Edmund: There are no guarantees, but remember: Even in the future, the sweet is never as sweet without the sour.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu