marți, 25 august 2009

All The Invisible Children (2005)


Nici nu stiu cum sa incep! Daca nu ati vazut pana acum acest film AR TREBUI!
Este un film extraordinar, care m-a impresionat cum nici un film nu a mai facut-o pana acum. Este un film despre toti acei copii invizibili, pe care lumea nu-i observa, nu stie de ei, sau mai bine zis NU VREA sa stie de ei. Un film despre acei copii care sunt fortati sa fure de catre parintii lor. Sau despre copiii care trebuie sa lucreze pentru a se putea intretine. Un film despre parintii care sunt concentrati doar asupra propriei placeri (aici ma refer la dependenta de droguri) si uita de micutul suflet de langa ei. Sau despre parintii carora nu le pasa decat de vietile lor mizerabile si triste si care isi doresc sa se sinucida, fara a se gandi la consecinte si la modul in care aest gest le poate afecta copilul. Un film despre acei copiii bogati care au totul, mai putin parintii alaturi si despre copiii saraci care sunt fericiti si multumiti cu ce au.
Apare si povestea unei fetite bolnave de SIDA, ai carei parinti fiind constienti ca toti sunt purtatorii acestui virus nu incearca sa-si imbunatateasca situatia, ba din contra, continua sa ia droguri.
Cel mai mult mi-a placut ultima poveste. Se face comparatie intre viata unei fetite bogate si viata unei fetite saraci. Tatal fetitei bogate o paraseste pe ea si mama ei, iar mama intra intr-o depresie care o afecteaza si pe cea mica. Fetita saraca a fost gasita sub un pod, intr-o gramada de cartoane de catre un om destul de in varsta, care o ia la el acasa si are grija de ea.
De asemenea apare si povestea unui tigan acre trebuie sa iasa de la casa de corectie. El isi doreste sa-si deschida o frizerie, dar din nefericire nu poate scapa de tatal sau care il forteaza sa fure. Dupa cum spune un alt baiat de la scoala de corectie, afara nu va putea sa se lase de furat chiar daca ar fi propria sa intentie. Sunt alti oameni care decid in locul sau.
Prima poveste este cea a lui Tanza. Un baiat din Africa, care a fost nevoit sa-si vada familia cum moare, iar apoi a fost fortat sa intre in grupul care i-a ucis familia.
Apare povestea unui copil, care fiind neglijat de parintii lui ajunge pe strazi, unde fura pentru a se putea intretine.
Filmul se termina cu un citat din "Micul Print": Si adultii au fost odata copii, dar majoritatea uita acest lucru.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu