luni, 31 august 2009

Shining (1980)

Nu sunt o fana a filmele horror, dar eram mega curioasa sa-l vad pe acesta. In primul rand este facut dupa cartea de Stephen King cu acelasi nume, iar in al doilea rand toata lumea imi spunea ca este foarte bun. Nu este un film sangeros sau scarbos cum se fac in zilele noastre. Cred ca elementul care este mult mai infricosator ca si filmul, sau ca si Jack Nicholson, este muzica de pe fundal. E foarte freaky si te tine mereu in priza.
Actorii nu mi se pare ca joaca extrem de bine, mai ales ca nu sunt foarte multi, dar Jack Nicholson reuseste sa impresioneze ca intotdeauna.
Sincer, nu am inteles mare lucru din film, adica nu la fel de multe cat as fi inteles daca as fi citit cartea, ceea ce si planuiesc sa fac.
In film este vorba despre o familie care se muta intr-un hotel izolat in munti pentru a avea grija de el din octombrie pana in mai. Hotelul pare sa fie bantuit de toti oamenii care au murit acolo. Jack (Jack Nicholson) incepe sa o ia razna (sau e posedat ??) si fiindca familia lui nu se simte bine in hotel si vrea sa plece el ii vede ca pe niste sabotori si vrea sa "le aplice o corectie".
Filmul este regizat de Stanley Kubrick si este probabil printre cele mai bune filme de groaza facute vreodata.

2 comentarii: