sâmbătă, 19 septembrie 2009

Angels & Demons (2009)


Angels & Demons este un film aparut in 2009 avand la baza cartea cu acelasi nume, scrisa de Dan Brown. Asemanarile cu celalalt titlu cunoscut al lui Dan Brown, The Da Vinci Code, sunt multiple. Ele constau cel mai adesea in folosirea simbolurilor si codurilor, domeniu foarte bine cunoscut de catre Dan Brown, el fiind un mare "fan" al acestora.

Filmul (ca si cartea de altfel) este despre iluministi, antimaterie, Papa si Biserica Catolica, Vatican si foarte foarte multa istorie. Sper ca aceste elemente sa va intrige si pe voi cel putin la fel de mult cat m-a intrigat pe mine.

Mie unul filmul nu mi s-a parut extraordinar, dar nici nu m-a dezamagit. Pasionatii de istorie si de conspiratii probabil ca-l vor indragi. Ceea ce mi-a placut la el au fost actorii; au fost distribuiti pe langa bine cunoscutii Tom Hanks si Stellan Skarsgard actori tineri precum Ayelet Zurer (cei care au vazut Munich stiu despre cine vorbesc), Ewan McGregor (vezi Trainspotting), precum si danezul Thure Lindhard; subiectul filmului - o veritabila conspiratie in stilul lui Dan Brown, precum si cinematografia si coloana sonora.
Tragand linie ajung la concluzia ca cele doua ore si douazeci de minute, caci atat dureaza, au fost folosite cu folos asadar nu am niciun regret.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu