joi, 17 septembrie 2009

The Da Vinci Code (2006)



































"The Da Vinci Code" este ecranizarea cartii cu acelasi nume, scrisa de Dan Brown. Probabil ca toata lumea a auzit de ea. Cu toate ca a avut un mare succes,in intreaga lume, nu doar in Statele Unite, a starnit o multime de controverse, atat din partea Bisericii Catolice, cat si din partea opiniei publice, mai exact din partea conservatorilor si crestinilor de rand.

Dupa cum probabil stiti, actiunea filmului se desfasoara pe baza teoriei cum ca Iisus Hristos ar fi avut un copil cu Maria Magdalena. Dar nu voi dezvalui prea multe pentru a nu strica farmecul. Totusi trebuie sa spun ca filmul este unul foarte reusit (ca si cartea de altfel). Actiunea te tine tot timpul "in priza", aparand tot timpul rasturnari de situatie.
Inca un plus il reprezinta distributia de exceptie. Printre acesti actori se afla cativa dintre preferatii mei, Tom Hanks si Audrey Tautou. Pe langa acestia pe platoul de filmare s-au mai aflat Paul Bettany, Jean Reno, Alfred Molina, precum si englezul Ian McKellen (cunoscut multora pentru rolului lui Gandalf din "Lord of the Rings").
Singura bila neagra a acestui film ar putea-o reprezenta durata acestuia. Filmul tine doua ore si patruzeci de minute, iar pentru multi acesta este un veritabil impediment. Insa, dupa cum am spus, filmul merita urmarit si nu cred ca va ramane cineva "nesatisfacut".

Pe langa acestea as vrea sa mai adaug ca povestea filmului (si a cartii implicit) nu ar trebui sa fie considerata o "blasfemie", ci ar trebui tratata atare, ca simpla fictiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu