duminică, 20 septembrie 2009

Todo Sobre Mi Madre (1999)


Asa cum o spune si titlul ("Totul despre mama" in traducere), filmul spune povestea Manuelei, o mama singura a unui baiat de 17 ani. Relatia dintre cei doi este destul de puternica, dar cu toate astea Esteban simte lipsa tatalui sau. Odata cu aniversarea lui Esteban cei doi merg la premiera din Madrid a piesei "Un tramvai numit speranta". Aceasta piesa urmeaza sa-i dea viata peste cap Manuelei deoarece Esteban moare in incercarea de a obtine un autograf de la una dintre actrite, Huma Rojo. Devastata, Manuela pleaca in Barcelona in cautarea tatalui baiatului. Acolo se intalneste cu o veche prietena, Agrado, dar reuseste sa se imprieteneasca si cu Huma. Insa tot in aceasta perioada Manuela afla ca fostul ei sot a reusit sa o lase insarcinata pe Rosa, o tanara de 26 de ani. Dar asta nu e tot. Din pacate Rosa devine seropozitiva in urma acestei relatii.
Desi Manuela incearca din rasputeri sa uite de moartea lui Esteban diversele evenimente care au loc in preajma sa ii aduc aminte tot mai mult de acesta.
Pentru a vedea ce se intampla mai departe trebuie sa vedeti filmul. Nu cred ca veti regreta daca o veti face.
Todo Sobre Mi Madre este un film deosebit, ca toate filmele lui Almodovar de altfel. Incepand cu acest film Almodovar reuseste sa atraga atentia asupra sa si asupra cinematografiei spaniole. Dupa acest film au mai urmat filme precum: "Hable con ella", "La mala educacion", "Volver", precum si "Los ambrazos rotos". Dintre acestea "Hable con ella", "Volver" si "Todo sobre mi madre" au fost nominalizate la premiile Oscar. Cred acesta este un motiv destul de puternic pentru a va face sa urmariti acest film.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu