duminică, 27 septembrie 2009

Ne le dis à personne (2006)


"Ne le dis à personne" este un film aparut in 2006, in regia lui Guillaume Canet. Filmul francez, castigator a 4 premii César, a primit multe recenzii pozitive, iar de curand Miramax a cumparat drepturile pentru un "remake".

Alexandre Beck este un medic pediatru caruia i-a fost ucisa sotia in urma cu 8 ani. Cu cateva zile inaintea comemorarii acestui nefericit eveniment, politia gaseste noi indicii in legatura cu acest caz. Insa asta nu e tot. In aceeasi zi Alex primeste un e-mail de la sotia sa, fapt ce-l bulverseaza complet.

"Ne le dis à personne" este dovada ca Guillaume Canet nu e doar un foarte bun actor francez, ci si un regizor de perspectiva. Asa cum bine puncta cineva pe un forum, Canet reuseste sa transfere atentia de la scenele banale de violenta si focuri de arma dintr-un thriller si sa accentueze sentimentele personajelor.
Distributia contine actori precum François Cluzet, care face un rol fenomenal, Marie-Josée Croze (actrita cunoscuta publicului pentru rolurile din "Munich", " Le scaphandre et le papillon" si "Les invasions barbares"), Kristin Scott-Thomas ("The english patient"), precum si Guillaum Canet, care s-a autodistribuit intr-un rol negativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu