joi, 24 septembrie 2009

The Sixth Sense (1999)


"The Sixth Sense" este unul dintre filmele de succes ale anului 1999. Il are in distributie pe Bruce Willis, care probabil joaca unul dintre cele mai bune roluri ale sale.

Malcom Crowe este un psihiatru de succes care lucreaza cu copiii. Este casatorit si tocmai primeste un premiu din partea primariei pentru aprecierea meritelor sale. Se pare ca are totul, insa viata ii mai joaca o festa. In seara in care sarbatorea alaturi de sotia sa noul sau premiu, afla ca unul l-a diagnosticat gresit pe unul din fostii sai pacienti. Acest eveniment reprezinta un punct de referinta in viata sa.
Mai tarziu Malcolm il intalneste pe Cole, un baiat care-i aduce aminte de Vincent Grey, pacientul cu care a fost neatent. La inceput acesta este foarte reticent si foarte retras. Invinovatindu-se pentru ceea ce s-a intamplat cu Vincent, Malcolm nu renunta si incearca din rasputeri sa-l gaseasca o cale pentru a-l ajuta pe Cole.

"The Sixth Sense" este un altfel de thriller. Nu este doar un film care incearca sa te uimeasca, sa te sperie. Este un film bun, care este in stare sa transmita un mesaj. Iar una dintre aceste idei este aceea ca nu trebuie sa fugim de ceea ce ne sperie, ci ca ar trebui sa incercam sa intelegem de ce se intampla asa ceva. Mai bine zis, nu toti cei care fug inspre noi vor sa ne loveasca.

Acest film cred ca nu are nevoie de prea multe recomandari, sunt sigur ca mai toti ati auzit de el. Iar cele 6 nominalizari la Oscar sunt suficiente pentru a va face curiosi. Asa ca incercati sa nu-l ratati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu