miercuri, 7 octombrie 2009

Breakfast on Pluto (2005)



"Breakfast on Pluto" este un film irlandez aparut in 2005. El ne prezinta viata lui Patrick "Kitten" Braden. Patrick (sau mai bine zis Kitten) este un travestit irlandez ce-si cauta mama, singurul lui motiv de a trai. Kitten a fost abandonat la nastere de catre mama sa, iar copilaria si-a petrecut-o in sanul unei familii adoptive. El nu a gasit niciodata afectiunea de care avea nevoie si astfel a incercat sa arate lumii ca este altfel devenind travestit.
Pana in timpul liceului a reusit sa se integreze destul de bine in familia adoptiva si in societate, dar in urma unui scandal aparut la scoala, Kitten s-a hotarat ca e mai bine sa paraseasca neospitaliera familie adoptiva si sa plece in lume. A urmat apoi o poveste de dragoste cu un cantaret. Insa totul s-a sfarsit cand acesta s-a implicat intr-un conflict intre irlandezi si nord-irlandezi. Kitten n-a suportat sa fie pe primul plan si l-a parasit pe cantaretul irlandez.
Deziluzionata, ea a plecat la Londra in incercarea de a-si gasi mama si implicit un motiv pentru a trai. Nereusita si diversele intamplari nefericite prin care trece o face pe Kitten sa-si piarda toata pofta de viata. Primeste insa un ajutor nesperat din partea parintelui Liam si a unei vechi prietene, Eily.

"Breakfast on Pluto" nu este doar un simplu film despre travestiti si modul lor haotic de viata, ci reuseste sa sublinieze nefericirea acestora. Cu toate ca nu sunt un adept al stilului lor de trai si nici nu ii incurajez, cred ca lumea ii trateaza de cele mai multe ori ca pe niste salbatici, si nu ca pe niste fiinte umane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu