miercuri, 7 octombrie 2009

Cealaltă Irină (2009)


"Cealalta Irina" este un film romanesc in regia lui Andrei Gruzniczki, aparut in anul 2009. Filmul a fost prezentat saptamana trecuta in cadrul festivalului de film de la Iasi (IIFF).

Filmul povesteste o intamplare adevarata despre modul in care vede Aurel plecarea sotiei sale in strainatate. Aurel si Irina sunt un cuplu nu chiar normal, dar nici prea diferit, este unul obisnuit am putea spune. Cand s-au cunoscut Irina trecea printr-un divort, iar Aurel era un tanar muncitor, pasionat de munte. Cei doi prahoveni au vazut in Bucuresti o sansa sa-si faca o viata mai usoara. Insa dupa cum veti vedea, lucrurile nu au stat chiar asa. Astfel tanarul cuplu s-a mutat intr-o garsoniera. Aurel lucra ca agent de paza in mall, iar Irina lucra pentru o firma dubioasa ce apartinea unor arabi.
Intr-o buna zi Irina il anunta pe Aurel ca a primit o oferta de a pleca in strainatate si ca trebuie sa se decida pana a doua zi. Aurel primeste cu suspiciune aceasta oferta, dar nu i se poate opune dorintei Irinei si trebuie sa se descurce singur pentru 3 luni. El este destul de afectat in aceasta perioada, dar pana la urma se descurca.
La intoarcerea din strainatate Irina pare foarte schimbata. Ea il trateaza pe Aurel cu indiferenta si pare a nu-i mai acorda atentia de dinainte. Insa imediat ea ii comunica unui Aurel siderat ca trebuie sa se intoarca inapoi la munca in strainatate.

"Cealalta Irina" este un film ce se mentine nota ultimelor filme romanesti, adica este unul foarte bun. Din distributia filmului nu lipsesc Andi Vasluianu, care arata de ce este considerat unul dintre cei mai buni actori romani ai momentului, precum si Simona Popescu, Vlad Ivanov si Doru Ana.
Cred ca singurele punctele slabe ale acestui film ar fi finalul destul de sec, dificil pentru unii dintre spectatori, dar si lipsa unei coloane muzicale care sa accentueze unele momente ale filmului.
Cu toate acestea "Cealalta Irina" este un film foarte bun, cu o poveste destul de interesanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu