joi, 1 octombrie 2009

California Dreamin' (2007)


"California Dreamin'" este un film foarte realist si de asemenea foarte bun. Actiunea are loc in anul 1999, in timpul razboiului din Iugoslavia. Un tren cu echipament militar pazit de soldati americani este oprit 5 zile in satul Capalnita de catre seful garii. Acesta nu le permite sa treaca mai departe decat atunci cand va primi actele oficiale.
Se stie ca romanii au asteptat inca din al 2-lea razboi mondial sa vina americanii "sa-i salveze" (de comunismul rusesc). Din pacate americanii sosesc dupa 50 de ani si nu au nici o intentie de a "a-i salva". Primarul satului organizeaza numeroase evenimente in cinstea americanilor, care nici de cum nu au venit cu intentii de petrecere. Singurul pe care se pare ca-l deranjeaza aceste intamplari este insusi comandantul (Armande Assante). Ceilalti soldati profita de ospitalitatea primarului, dar mai ales de a tinerelor romance, ale caror scop este de a pleca impreuna cu soldatii americani. Apar numeroase situatii si intamplari amuzante, dar si oarecum tragice in acelasi timp. Seful garii (Razvan Vasilescu) are cel mai amuzant/interesant rol. El se incadreaza in tipoligia acelor romani care fiind copil in 1944 a astept ficitva sosire a americanilor. De asemenea a si invatat engleza special pentru aceasta ocazie. Pentru ca acest lucru nu s-a intamplat niciodata el a dezvoltat o oarecare repulsie fata de americani si astfel se explica"sechestrarea" lor timp de 5 zile in gara din Capalnita.
Pe final va voi lasa trailerul filmului. Enjoy!




2 comentarii:

  1. Tot de Cristian Nemescu mai este inca un film de mediu-metraj (40 si ceva de minute are)'Marilena de la P7':) sa te uiti ca-i draguta povestea:D

    RăspundețiȘtergere