joi, 15 octombrie 2009

Sin City (2005)



Sin City este un film-noir aparut in 2005 ce are ca baza benzile desenate cu acelasi nume. Regizorii acestui film sunt Frank Miller, autorul benzilor desenate in cauza, si Robert Rodriguez. Acesta a mai regizat si Planet Terror, ce face parte din Grindhouse, fapt ce arata ca nu duce lipsa de inovativitate si originalitate.

Filmul este format din 5 povesti care mai de care mai interesante. In "That yellow bastard" este vorba despre John Hartigan, un politist in pragul retragerii, care dupa ce o salveaza pe Nancy din mainile unui pedofil, incepe o relatie cu aceasta. Insa fericirea lor n-avea sa reziste prea mult. Pedofilul, care era fiul unui mafiot notoriu, avea sa se intoarca. Daca John avea sa o salveze din nou pe Nancy veti afla doar daca veti vedea filmul.
"The customer is always right" este o poveste mai scurta, dar foarte interesanta. Aceasta descrie intalnirea dintre doi tineri.
Filmul continua cu povestea lui Marv, cel ce in "The hard goodbye" incearca sa-l gaseasca pe criminalul lui Goldie, "ingerul" ce l-a facut sa se transfigureze. Marv este un tip dur si destul de apatic, dar odata cu intalnirea cu Goldie reuseste sa gaseasca un motiv pentru care merita sa lupte. El este hotarat sa nu faca nicio concesie si sa mearga pana la capat pentru a se razbuna. Insa ceea ce nu stie este ca drumul pe care l-a ales este unul destul intortocheat si dureros.
In "The big fat kill" este vorba despre lupta dintre Old Town si fortele ce vor sa-l cucereasca. Mai exact dintre prostituate (reprezentatele Old Town) si gangsteri. Ceea ce a declansat acest razboi este incalcarea unui pact nescris dintre prostituate si politisti. Uciderea pripita a detectivului Jack Rafferty a fost cauza tuturor necazurilor. Dwight, cel care este unul dintre "artizanii" acestei crime, si Gail, fosta sa prietena, vor incerca sa indrepte greselile si sa protejeze integritatea Old Town. Daca vor reusi sau nu ramane de vazut.

Cu toate ca nu sunt un iubitor al benzilor desenate am fost impresionat de acest film. Maiestria benzilor lui Frank Miller, precum si regia lui Robert Rodriguez va vor face sa indragiti acest film.
Distributia este la inaltimea filmului si ii are in componenta pe: Bruce Willis, Clive Owen, Josh Hartnett, Michael Madsen, Jessica Alba, Carla Gugino, Benicio del Toro, Mickey Rourke si multi altii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu