duminică, 4 octombrie 2009

Vicky Cristina Barcelona (2008)


Pot sa spun ca "Vicky Cristina Barcelona" chiar mi-a placut. Este un film despre stilul de viata haotic al artistilor si dorinta lor de a face mereu ceva nebunesc, dar si despre cautarea unui rost in viata, mai bine zis a unei relatii care sa ne satisfaca.
Viky (Patricia Clarkson) si Cristina (Scarlett Jonasson) merg impreuna pentru a petrece o vara in Barcelona. Cele doua dau de un personaj foarte interesant, un pictor pe nume Juan Antonie (Javier Bardem) care le propune sa petreaca impreuna un weekend la tara discutand si facand dragoste. Vicky, care urmeaza sa se casatoreasca il refuza, dar la insistentele Cristinei aceepta sa mearga. Pe parcursul weekendului Cristina are probleme cu ulcerul si nu se da deloc jos din pat, in timp ce Vicky este nevoita sa-si petreaca timpul cu Juan Antonio. In iuda planurilor, lucrurile o iau razna si isi petrece una din nopti impreuna cu Juan. La intoarcere lucrurile isi revin la norma, iar Cristina se muta impreuna cu Juan si adopta stilul sau nebunesc de viata. Lucrurile incep sa o ia razna atunci cand apare fosta sotie a lui Juan, Maria Elena (Penelope Cruz, rol pentru care a luat Oscar). Cei doi au avut o casatorie haotica si nebuneasca, mereu spunanand ca le lipsea ceva din relatie. Acel ceva se dovedeste sa fie Cristina, astfel incepand o relatie in 3.
Se urmaresc 2 filozofii de viata diferite. Cristina, care isi petrece o vara nebuneasca impreuna cu cei 2 artisti, ajunge in final sa se plictiseasca, mai bine spus incearca mereu sa gaseasca ceva nou si interesant. Dupa cum spune si naratorul la sfarsitul filmului : ea incearca sa gaseasca lucrul pe care il vrea de la viata, de la o relatie, fara sa stie care e acela. Tot ce stie insa este ceea ce nu vrea. Vicky pe de alta parte se indragosteste de Juan Antonio, dar in ciuda acestui fapt se casatoreste cu logodnicul ei. In final ea se decide sa ramana cu el si sa-si vada de viata pe care si-a planuit-o inainte sa mearga in Barcelona.
Chiar la inceputul filmului se face o prezentare a celor doua femeie, care, dupa cum mentioneaza naratorul, au gusturi total diferite in ceea ce priveste barbatii. Cred ca ideea filmului este aceea ca uneori ceea ce ne dorim nu este neaparat ceea ce avem nevoie. Si ca desi avem doar o viata merita sa ne gandim de doua ori la unele lucruri inainte de a le face, deoarece aceasta viata "scurta" pe care o avem, s-ar putea complica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu