miercuri, 7 octombrie 2009

Constantin și Elena (2009)


"Constantin si Elena" este un film documentar romanesc aparut anul acesta. El a participat saptamana trecuta la festivalul iesean de film (IIFF), unde a fost si premiat.

Dupa cum o spune si numele, "Constantin si Elena", este un film ce arata viata a doi batrani ce sunt impreuna de 58 de ani si continua sa se iubeasca. Eu unul am gasit acest film foarte emotionant deoarece sunt foarte multe asemanari intre bunicii mei si acest cuplu.
Simplitatea lor si modul in care continua sa se respecte si sa se iubeasca este un exemplu ce ar trebui urmat de multi dintre noi. Probabil ca cei doi batrani ar putea servi de asemeni un bun exemplu pentru noi.
Un alt bun motiv pentru a vedea acest film il reprezinta traditiile. Cei doi batrani nu au uitat, desi cu trecerea anilor le-ar fi fost usor, vechile traditii, ei respectandu-le cu sfintenie. Acesta este inca un aspect pentru care acest cuplu merita respectul nostru.

Sper ca acest film sa va aduca aminte de bunicii vostri, iar cei care ii aveti in viata incercati sa ii vizitati mai des si sa petreceti cat mai mult timp in preajma lor, pentru ca nu se stie cat va mai puteti bucura de ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu