sâmbătă, 24 octombrie 2009

The Young Americans (1993)



Danny Cannon probabil ca este un necunoscut pentru majoritatea dintre voi, asa cum este si pentru mine. Totusi el este regizorul acestui film, aparut in 1993. Dar a mai regizat filme precum "Judge Dredd", "Goal", "Phoenix" si "I still know what you did last summer". Desi se anunta a fi un regizor promitator, Danny Cannon a dezamagit, iar in ultima vreme s-a orientat spre televiziune, unde se pare ca ar avea mai mult succes.

Povestea acestui film este una tipica, lupta politiei cu lumea interlopa a Londrei. Actiunea se petrece asadar in Londra, unde dupa ce o serie de mafioti sunt ucisi, politia britanica apeleaza la "fratii" de peste ocean. Acestia il trimit pe John Harris (Harvey Keitel) pentru a le oferi consultanta. Insa cum era de asteptat acesta se va implica ceva mai mult de atat.

Filmul este unul acceptabil desi in unele momente este previzibil. Pe langa asta o sa va dati seama ca filmul seamana prea mult cu alte filme de genul acesta. Asadar autorilor nu le-ar fi stricat un strop de originalitate.
"The young americans" este oarecum salvat de prestatia actorilor. Multi dintre acestia sunt britanici, dar se ridica la nivelul celor americani. Din distributie fac parte: Harvey Keitel, Viggo Mortensen, Craig Kelly, Thandie Newton si Keith Allen.

Ar mai fi de mentionat si faptul ca pe coloana sonora se afla si melodia lui Björk, "Play Dead".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu