sâmbătă, 10 octombrie 2009

Twelve Monkeys (1995)



"Twelve Monkeys" este un film aparut in 1995, in regia lui Terry Gilliam. Acest film a primit si doua nominalizari la Oscar, pentru cele mai bune costume, dar si pentru cel mai bun actor in rol secundar (Brad Pitt).

James Cole este un detinut venit din viitor cu scopul de a culege informatii despre un dezastru biologic ce va avea loc in 1996. Pentru a strange aceste informatii el trece prin mai multe situatii. Este arestat si inchis intr-un ospiciu in 1990, unde ajunge sa-l cunoasca pe Jeffrey Goines, un nebun ce este fiul unui cunoscut biolog. Acesta va infiinta peste ani "Armata celor doisprezece maimute", cea care este banuita care ar fi declansat dezastrul biologic.
Pentru James urmeaza o serie de calatorii in prezent si trecut. El se intoarce in 1996 pentru a-si finaliza misiunea. O rapeste pe dr. Railly in incercarea de a afla unde se afla sediul "Armatei celor 12 maimute". Dr. Railly incepe sa creada in povestea lui James, pe care pana acum il considera nebun. Astfel cei doi incep sa descopere tot mai multe informatii necesare misiunii lui James.

"Twelve Monkeys" este un film extrem de ciudat, insa cu o poveste destul de interesanta. Insa aceasta este destul de derutanta si uneori veti simti ca va fuge povestea din fata ochilor. Cu toate astea "Twelve Monkeys" este un SF destul de reusit si care v-ar putea atrage atentia.
Din distributie fac parte actori precum Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt si Cristopher Plummer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu